Nyheter

 • Det händer en del på urologmottagningen….

  Som många redan kanske ha märkt så har vi flyttat till större lokaler från plan 4 till plan 1. Telefontider och öppetider är de samma. Verksamheten växer inte bara i lokalväg utan även personalmässigt. Eva-Maria som är sjuksköterska arbetar nu hos sedan i höstas och vår receptionist Juilja började i november i fjol. På läkarsidan har vi fått ännu ett välbehövligt tillskott med Stefan Knutsson…

  Läs mer

 • Nu flyttar vi !!

    Idag och imorgon går flytten ner till nyare och större lokaler på plan 1 på Carlanderska sjukhuset. Vår mottagningen kommer att vara till höger om den gamla receptionen. Förutom  flytten under denna vecka kommer vi också att delta i de årliga urologidagarna som börjar på onsdag och avslutas på fredag. Detta betyder att vi inte kan telefontider under dessa dagar samt att mottagningsverksamheten kommer…

  Läs mer

 • Planeringsdagar!!

  Den 31 augusti och 1 september är vår mottagning stängd då vi är iväg på våra årliga planeringsdagar. Under dessa 2 dagar är även våra telefontider stängda. Måndagen den 4 september är vi tillbaka igen.

 • Sommartider

    Vecka 29 och 31 har vi telefontid mellan kl 08-0900. Vecka 30 stänger vi vår mottagning. Under september månader flyttar vi in i nya, större lokaler. Trevlig sommar!!

 • Vi växer!

  Från den förste januari  i år utökar vi den urologiska verksamheten på västkusten med två  systermottagningar i Halland. De finns centralt både i Varberg och i Halmstad. Ett flertal av de urologer som arbetar på Urologkliniken vid Carlanders tjänstgör även på dessa mottagningar. Specialistmottagningen i Urologi har varit verksam sedan 2009 i Halland och startades av Lars Grenabo. Verksamheten drivs i samarbete med Region Halland….

  Läs mer

 • Urologidagar i Jönköping

  Den 5- 7 oktober kommer vår mottagning var stängd, detta gäller även telefontiderna. Vi är samtliga på utbildningsdagar i Jönköping. Den 10 oktober är vi plats igen.

 • Planeringsdagar

  Den 1 och 2 september kommer mottagningen vara stängd , vi är då samtliga på planeringsdagar. Måndagen den 5 september är mottagningen öppen som vanligt.   Trevlig helg!  

 • Sommartider

    Under vecka 29  o 31 är mottagningen öppen som vanligt men våra telefontider  ändras och kommer att vara mellan kl 08-09. Under vecka 30 kommer mottagningen vara helt stängd. Trevlig sommar!!

 • slide_3

  STHLM3-studien

  PSA-testet i kombination med  ändtarmsundersökning med finger och ultraljud har använts för att värdera risken för prostatacancer. Nästa steg i utredningen  är vävnadsprovtagning i lokalbedövning av prostatakörtel. Om prostatacancerceller påträffas i det undersökta materialet är diagnosen klar. I STHLM3 studien ( Lancet onkology) ställdes PSA-test mot ett batteri av prover däribland 6 st proteiner(varav ett var psa) , 200 olika genetiska markörer samt klinisk data…

  Läs mer

 • slide3

  Manlig sterilisering -vasectomi

  Många män uttrycker en oro för ingreppet samtidigt som de vill ”dra sitt strå till stacken” och ta sitt ansvar för preventivmedelsfrågan i relationen när familjebilden är klar. Andra män är nyskilda och har barn och har bestämt sig att även de är klara med ”barn-biten” som de uttrycker sig och vill nu sterilisera sig men är osäkra på hur de påverkas av själva ingreppet….

  Läs mer